„MICII OLIMPICI”

La acest concurs s-au înscris 82 de copii (25 de la grădiniță și 67 din învățământul primar). În Școala Dochia s-a preocupat de înscrierea și organizarea desfășurării concursului doamna profesor Acsinte Rodica. Cadre didactice care au supravegheat copiii în timpul desfășurării concursului au fost doamnele educatoare  Leonte Ramona și Ciotârcă Nicoleta la învățământul preșcolar. Din colectivul cadrelor didactice de la învățământul primar doamnele învățătoare se numără Timofte Irina – clasa pregătitoare, Lupașcu Ana-Maria – clasa I, Archip Cristina – clasa a II-a, Babătă Mura – clasele a III-a și a IV-a. La preșcolari și la clasa pregătitoare subiectele au fost citite de către cadrele didactice supraveghetoare.

Subiectele au fost concepute sub formă de grilă, cu patru variante de răspuns, gradul de dificultate fiind de la simplu la complex, implicând 20 de exerciții, problem și întrebări. Concursul a fost organizat pe baza următoarelor discipline: Limba și literatura română (10 întrebări), Matematică și Științe ale naturii sau Explorarea mediului (10 întrebări, probleme). Ultimul subiect a fost o probă de baraj pentru a se face un clasament riguros între participanți.

Subiectele au fost incluse în reviste cu ilistrații vesele și jucăușe, paginile colorate.  Activitățile distractive alcătuiesc un conținut complex pentru copii atât la activitatea desfășurată la orele de curs, cât și acasă. Revista cuprinde și activități educative și distractive pentru acasă și  pentru timpul liber. Aceasta însumează un număr de 32 de pagini color. În învățământul preșcolar s-au oferit medalii și diplome de participare tuturor copiilor, iar celorlați premii, mențiuni, diorame, medalii (aur, argint, bronz) în funcție de rezultatele obținute.

După susținerea concursului, fișele de răspuns au fost expediate la Editura Star Kids SRL. Corectarea lor și acordarea punctajelor pe baza grilelor de corectare, s-a făcut de către echipa de evaluare stabilită de organizatorii concursului.

Fiecare subiect reprezintă 5 puncte, indiferent de clasă, totalul testului fiind de 100 de puncte. Medaliile se acordă astfel:

Contestațiile au putut fi depuse la adresa de email contact@star-kids.ro de către organizatorul unității în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

În acest an școlar concursul a fost organizat în două etape  unde s-au obținut următoarele rezultate:

© Cătălin Ciubotariu